top of page

Mot byggingenjör - April 2023

Hejhallå!


April har dragit förbi i rasande fart och nu är det bara några få veckor kvar till sommarlov!


1 - 9 april

Första helgen i april var jag på spex i Lund och kollade på film med Lundagänget. Jag och Robert hade dubbeldejt med Ida och hennes kille på måndagen. På onsdagen var vi på Babel och lyssnade på när Roberts kompisar hade spelning. Sedan var det dags för påsk och jag åkte hem lör-mån. Det blev påskmat och äggjakt. Och endel plugg till tenta som var veckan efter.


10-16

Vi hade tenta på onsdagen och den kändes ganska bra (eftersom jag är sen på bollen som vanligt så har resultatet kommit tillbaka och är godkänd!). Efteråt gick vi och käkade pizza. Vi hängde typ hela dan för sen gick vi hem till mig och hängde på eftermiddagen. På kvällen gick vi till Studentpuben.


På fredagen hade vi filmkväll hos oss med några kompisar, vi kollade på Seven som är skitbra men får mig att må lite dåligt samtidigt haha. På lördagen var det inflyttningsfest hos Roberts gamla roomie. På söndagen var jag och Robert på matfestival i Malmö och åkte till Helsingborg och turistade lite och jag köpte en begagnad dator. Är supernöjd med den!


17-23

Det var en lugnare vecka. Vi har börjat med fältmätningar i skolan. Jag var på möte med utbytesgruppen och fick lite mer info kring hur ansökan såg ut och hur jag skulle göra med alla de olika papperna. På fredagen skickade jag in min ansökan till värduniversitetet och nu väntar jag på svar. Det borde komma i början av maj, så nästa vecka. Jag har också fått bekräftat boende på campus vilket känns jätteskönt. Det känns lite omvänt att jag fått boende före jag blivit antagen men boendet är separat från skolan även om de ligger på campus så den processen hade kommit längre. Jag kände inte att jag kunde vänta då det var lite först till kvarn och det känns så bra att ha något fixat.


Helgen bestod av födelsedagsfest för Elin i klassen som fyllde 22. På lördagen hade vi spelkväll i Lund och på söndagen var det mest ta det lugnt. Jag var också och klippte mig!


24-30

Det börjar närma sig nästa tenta som är den 3 maj så det har blivit lite tentaplugg. Det har också varit mer fix kring utbyte, jag har börjat kolla efter flyg men är inte helt på det klara när jag behöver vara där nere så jag har inte tagit tag i att köpa biljett än. Jag var och vaccinerade mig på torsdagen.


På onsdagen hade Metis, vår nystartade tjejgrupp på universitetet, sin andra pluggkväll och denna gång hade vi också lite mingel och lära känna varandra tid som var superroligt och uppskattat. Efteråt drog vi till Studentpuben. På torsdagskvällen var jag på Lundaspexet med Lundagänget och det var väldigt bra!


På fredagen tentapluggade jag och Elin i skolan och på kvällen käkade vi hämtmat och kollade på film hos henne. Det var riktigt mysigt och lugnt. På lördagen var det lugn dag och sedan åkte jag och Ida över till Köpenhamn för att gå på konsert. Vi såg Sam Smith och det var en riktigt show! Väldigt bra. Sista april, söndag, åkte jag hemhem och var i Växjö lite. På eftermiddagen pluggade jag , hälsade på fåren och hängde med familjen.


Jag har börjat planera för sommaren och inser att det verkligen inte är långt kvar till jag åker. Det är först skola och sedan juni och sedan är det dags att åka. Det känns fortfarande så långt bort eftersom jag inte ens blivit antagen till skolan än, men det är såå snart! (Update 9 maj: Jag har fått mitt erbjudande från skolan och jag har bokat flygbiljett även om jag inte vet än när jag måste vara där nere. Och nu känns de närmare än nånsin.)


Allt gott!


Kram Lisa

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page