top of page

Mot byggingenjör: December 2022

Med december kom kylan och julmyset! Som alltid känns det som att december bara rusar förbi.


1-4 dec

Jag jobbade på lagret på torsdagen och fick skjuts av en gammal klasskompis så jag kunde sova typ en hel timme längre på morgonen vilket var underbart. På kvällen va de luciaövning och det bestämdes att jag skulle sjunga en solovers på en av sångerna vilket jag var jättetaggad på men samtidigt nervös. På fredagen jobbade jag på Beijer och på kvällen var jag på PlanB med Olle från klassen och lyssnade på två artister från USA. På lördagen gick jag på julkonsert med Elin och det var superfint! På söndagen var vi o hälsade på Olle i hans pappas butik och sen gick vi till mig och gräddade och byggde pepparkakshus.


5-11

Tentastressen började infinna sig och det blev endel plugg. På onsdagen började förberedelserna till julmiddag hos Robert. Jag och en av hans vänner hade uppdrag att fixa köttbullar så vi gjorde både vegetariska och vanliga. Drog och handlade och lite så. På torsdagen var det sista luciaövningen och min solosång kändes lite sådär. På fredagen var det Jul på Spiggan och jag fixade de sista på vår del av maten. Det var supertrevligt! Vi hade julklappsspel men jag hade otur och vann ingenting.


På lördagen var det dags för lucia och genrepet började klockan 13 och då gick min solovers mycket bättre. Konserten var vid 16 och det var superkul! Två av Roberts vänner kom och lyssnade och efteråt drog vi till dem och åt julrester och fikade. På söndagen var det lucia ute på Jakriborgs julmarknad. Det var riktigt kallt och jag hade tagit för dåliga skor... Men det var kul. Anja, Wojtek och Kriss kom och lyssnade.


12-19

Tentaplugget fortsatte och nu började de kännas helt okej. På måndagen åkte jag och Robert och lyssnade på lucia i Lund med Lunds akademiska kör. På tisdagen pluggade jag i skolan från åtta till åtta och de kändes som en väldigt produktiv dag. På onsdagen drog jag dock vid lunch för att åka till Köpenhamn med Robert och gå på julmarknad. Det var supermysigt och inte alltför kallt. Vi åt majskolv och drack varm choklad.På torsdagen var det sista rycket med plugget och de blev inte supermycket. På kvällen kom Anja, Wojtek och Kriss till Malmö och vi gick på Figaros bröllp på Malmö opera. Det var min första opera och jag hade inte så höga förväntningar, men jag tyckte det var riktigt bra! Det blev en ganska sen kväll vilket inte gav de bästa förutsättningarna till tenta på fredagen men den kändes bra. Jag svarade på nästan alla frågor och känner mig ganska säker på att ha klarat den. Men det är alltid svårt att veta hur utförliga svar de vill ha när de är teorifrågor. På kvällen var de eftertentahäng med klassen hos Elin och vi gjorde tacos.


Lördag var tvättdag och sedan kom Lundagänget och vi drog och tittade på den nya Avatafilmen, Robert var också med. Filmen var skitbra. Men jag älskade också den första Avatar väldigt mycket. På söndagen drog jag och Elin till skolan för att fixa lite till våra inlämningsuppgifter.


19-25

Det var föreläsning och gästföreläsning om akustik på måndagen. Intressant att få höra lite från branschen. Jag åkte hemhem på kvällen och blev välkomnad med potatis och sås.. gott! Veckan hemma var lugn. Jag virkade, kollade serier med mamma och hängde hos mormor och morfar. Julafton var lugn och mysig och typ precis som alla andra år.


26-31

Jag kom tillbaka till Malmö på måndagkvällen. Större delen av årets sista vecka spenderades på jobbet där kontoret var extremt tomt. Det var en ganska avslappnad jobbvecka alltså. På tisdagskvällen firade jag och Robert blandning av jul o nyår. Vi hade fyrarätters middag som inte kommer hinnas på nyår men vi bytte också julklappar. Så allt i ett! På onsdagen tittade vi på tapeter efter jobbet då vi ska göra om mitt sovrum. På torsdagen var det häng med klassen och på fredagen var det häng med Lundagänget. Allt väldigt trevligt!


Nyårsafton började lugnt. Jag firade med Roberts vänner så vi var först ett mindre gäng som lagade middag tillsammans och sedan blev det partaj. Det var lekar och häng till tolvslaget då vi drog ut och tittade på fyverkerierna i regnet. Sedan blev de musik o dans blandat med häng. Olle från klassen kom lite senare med några av hans vänner, väldigt kul! Det blev en sen kväll! (eller tidig morgon..) men de var rikitgt roligt!


Nu är det 2023 och det står mycket spännande på agendan! Först och främst är jag en vecka ifrån att vara halvvägs igenom min utbildning. Det hålls på att renoveras i sovrummet, det planeras resor och event och störst av allt så åker jag förhoppningsvis på utbyte! 2023 - nu kör vi!


Ta hand om er!

Kram Lisa

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page