top of page

Mot byggingenjör - Februari/Mars 2023

Det var ett tag sedan jag la ut nu. Det har varit mycket annat på sistone så bloggen har hamnat lite efter tillsammans med en drös andra saker som jag velat göra men inte orkat. Det känns nu inte värt att göra ett inlägg för februari och ett för mars även om jag nog skulle ha saker att skriva så det räckte till två inlägg. Vi drar allt i korta drag istället!


Februari

Februari var full av loftbyggande, har ni instagram rekommenderar jag att kolla där för där kommer jag lägga upp lite byggvideos. Men här kommer lite bilder längre ner också. Två kompisar i Lund flyttade ihop så vi var på inflyttningsfest där.


Den 4e februari var jag med på Gospelfesten i Malmö. Där samlades sångare och körer för att tillsammans skapa en superstor kör, vi var typ 1 000 personer. Det var riktigt mäktigt att vara med där och det var jättekul!


Pappa kom ner till Malmö 8 februari för att kolla på hockey den 9ende. Det var kul! Senare den helgen var jag i Lund med Robert och Olle för att titta på Den svenska björnstammen. Men först drog vi och åt på en mysig restaurang. Jag tog råbiff! Konserten var jättebra förutom en tjej i publiken som trängde sig jättemycket. Jag skulle säga att jag allmänt har rätt bra tålamod med folk med personer som tränger sig på konsert klarar jag mindre av haha.


Jag och Robert åkte till Hovs hallar på en liten minitur. Vi sov på hotellet där och upptäckte naturen. På vägen hem åkte vi till Ängelholm och åt glass. Dagen efter var vi på Saluhallen och åt semmelglass, det smakade som kardemummabulle och det var såå gott! Fixade en mössa till Robert, som blev lite stor


Annars var jag hemma lite. Träffade högstadiekompisar. Det var några Mellokvällar, filmkväll, spelkväll, lite sånt smått och gott. Fixade klart min virkade kofta.


Mars

I Mars var jag på First Aid Kit konsert med Ida, Robert och flera av hans kompisar. Det var en sååå bra konsert. Riktigt galet bra! Dagen efter firade jag och Robert ett år tillsammans genom att åka till Lomma och äta på restaurang. Planen var att ta en promenad vid stranden men de blåste så mycket så vi vände innan vi ens kommit fram.


Det var tentatider och gjorde en tenta i Geoteknik (inte mitt favoritämne under denna utbildningen men vi hade en väldigt engagerad lärare, resultatet är tillbaka och tentan är godkänd) och en tenta i Företagsekonomi (som jag gillade mer och den är också godkänd).


Efter de tentorna började vi med projektledning, som jag trodde jag skulle tycka om men som hittills mest varit svårt att greppa. Vi har också vattenteknik som jag gillar, det handlar om vattnets kretslopp med rening och sådant, samt dimensionering av ledningsrör och trycksättning.


Jag sov över hos Anja och Wojtek i Lund och jag och Anja var på brunch på Västgöta nation. Det var gott och riktigt mysigt!


Något annat nytt jag tagit mig an är att vara del i planeringsgruppen av en ny "förening" på min fakultet (Teknik och samhälle, TS). En kompis ville starta ett nätverk för tjejer på skolan och det lät superspännande. Vi är ett gäng som träffats och haft möten och pratat med ledningen på fakulteten och vi fick väldigt bra respons därifrån. Vi höll nu sista veckan i mars en pluggkväll för tjejer på TS och vi blev ändå närmare trettio! Det är roligt att vara del av något som många verkar uppskatta. Vår plan vidare är att få med fler i gruppen och att nå alumni och företag för att kunna ha lunchföreläsningar och workshops.


Annars i mars har jag virkat får, köpt en ny läcker fiol samt fixat klart loftet och lägenheten tillräckligt bra för att kunna visa för folk. Robert flyttade in i mitten av månaden och sista veckan i mars hade vi fixat klart allt bra nog för att ha inflyttnings- och loftlagsfest. (Utan eld i baken hade det fortfarande varit kaos här hemma så det var en bra plan). Vi har båda många vänner och vi valde att bjuda från bådas kretsar samtidigt så i måndags förra veckan klämde vi ihop ett tjugotal kompisar på våra fyrtiofyra kvadrat. Vi bjöd på tacotårta och fika och det verkade vara en uppskattad tillställning. Många nämnde att de tyckte loftet var häftigt, och att de hade varit lite skeptiska till en början. Loftet är absolut en speciell stil som inte passar alla men jag är supernöjd med att ha byggt det och jag älskar stilen vi fått till i vår lägenhet. Under loftet är det nu stjärnhimmel med borrade hål för att släppa in "stjärnljus" från en ljusslinga. Över loftet är det en bädd av "gräs"matta och skrivbord i form av en hylla. Jag hänger här hela tiden nu haha. Vi har också möblerat om i vardagsrummet och satt upp lite tavlor på väggarna. Robert kom inte med supermycket saker men han hade med sig sin stora tv och högtalarsystem med vinylspelare, mängder med vinyler och en hel del instrument så tillsammans har vi en gedigen instrumentsamling.

Vad tycks om loftet?


April står för dörren med förhoppningar om vårväder. Annat att se fram emot är påsk, tentor och lite fler konserter. Ansökan till kurser i Sydney har öppnat och ska in innan slutet av april så nu börjar förberedelserna starta på riktigt. Jag har också skaffat ett eget domän namn nu, lizzadventures.com, så nu får jag allt se till att fortsätta uppdatera bloggen.


Allt gott!


Kram Lisa


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

تعليقات


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page