top of page

Mot Byggingenjör - Januari 2023

Det är en bit in i februari när jag skriver de här men tiden går ju så fort och det känns knappt som jag hänger med. Som vanligt.


1-8

Första veckan vet jag knappt vad jag gjorde. Söndagen, nyårsdagen, var en väldigt slapp dag. Och veckan som följde var det dags för att börja med renovering. Vi spacklade och satte dit renoveringstapet. Resten av tiden tog jag det lugnt. Virkade endel och bara vilade. Jag var lite i skolan för att fixa med några små uppgifter. På helgen åkte jag och Robert till Småland och hängde lite. Han fick träffa fler släktingar och vi hade de skoj.


9-15

Måndagen var jag och jobbade på lager. På tisdagen var jag bara hemma och tog det lugnt. Gjorde pulled pork som fick stå i min slowcooker hela dagen. På kvällen blev de pulled pork tacos och jag och Robert började måla väggarna. Det tog större delen av onsdagen också.


Torsdag, fredag, lördag, hängde jag med klasskompisar. Vi kollade handboll en kväll, kollade på På spåret en kväll och spelade biljard en kväll. Det var riktigt mysigt att bara umgås och inte ha så mycket för sig. På helgen testade jag att göra morotsgnocci för första gången och det blev ganska bra!


16-22

Skolstart igen. Måndagen var tom förutom ett programråd där vi är en grupp som ger feddback till lärarna. På kvällen var jag hemma hos Robert och vi lagade middag med hans roomie och roomiens tjej. Det blev egengjord pasta, riktigt mysigt.


Kurserna vi läser nu är byggnadsföretagande och markbyggnad. Jag är inte så förtjust i markbyggnadskursen. Den har blivit lite roligare nu när det kommit in på beräkningar men jag är i allmänhet inte så intresserad av mark och grundläggning. Jag föredrar byggnadsföretagande som just nu handlar om företagsekonomi, vilket är något som intresserar mig mer.


Jag och Robert tapetserade fondväggen. Blev supernöjd med resultatet! Jag gjorde också några kuvert av småbitar som blev över.


På fredagen träffade jag kompisar och sedan var Roberts familj nere över helgen så jag var med dem. De fick se lägenheten för Robert ville visa dem den i allt byggstök haha. Helgen gick mest åt till att äta, dricka och umgås.


23-29

På tisdagen var jag och Robert på musikalen Funny Girl på Malmö Opera, den var riktigt rolig och showig! På tisdagen var vi några från klassen på afterschool på ELU, ett konsult företag. Tyvärr verkade de bara ha anläggningskontor i Malmö så det var ju lite synd. Byggkontoret fanns i Göteborg och Stockholm. Men det var kul att gå på och snacka med folk i arbetslivet.


Mamma kom ner på onsdagen och på fredagen var vi på Sip and create. Ett ställe där man i grupp blir guidad genom en målning och får måla efter det som instruktören gör. Det var superroligt och allas tavlor såg ju olika ut även om vi fått samma instruktioner.


På lördagen åkte jag till Köpenhamn för att luncha med min kompis Anna. Vi gick till ett jättegulligt café och det var så mysigt att träffa henne. På kvällen träffade jag Robert och tillsammans med några av hans kompisar drog vi till en bar där några andra av hans kompisar spelade. Det var jättekul!


På söndagen var jag i Lund och fick se Anja o Wojteks nya lägenhet för första gången!


30-31

Efter skolan på måndagen gick ett gäng till Folk och rock och fikade. Jag köpte en innekudde till kuddfodralet jag håller på att virka och Elin inspirerade mig till att köpa tulpaner på Gustav Adolfs torg.


På tisdagen smällde de. Jag och Robert åkte äntligen och köpte virke till loftet vi ska bygga. Jag har suttit och räknat såååå fruktansvärt mycket på det. För att det ska få plats och hålla och se bra ut. Men jag har ändå aldrig känt mig så dum som när vi gick in på Bauhaus och frågade om råd. De sa att jag skulle ha andra dimensioner än jag tänkt och jag visste inte alls hur de fungerade när man ska ta trä från lagret. Men allt löste sig och efter tre timmar åkte vi hem med lite mer än hälften av de vi behöver för att bygga loftet. Men det var lagom för det var jobbigt nog att bära allt de till lägenheten när vi behövde parkera bilen superlångt bort. Speciellt skivan som ska ligga som golv ovanför balkarna. Men det var absolut en lärdom och vi var helt slut sen.

Nu är de februari och det känns som att det börja hända saker igen. Jag tror att renoveringen och loftberäkningarna tog mycket kraft i januari och nu har loftet börjat ta form så det känns lugnare. Men det är mycket annat som händer istället. Början av januari var välbehövlig vila och jag tror kanske att jag behöver tänka lite extra på det i vår för att inte ta ut mig helt. Att vila är bra. Och att skolan måste komma före virkningen haha. Jag virkade extremt mycket i början av januari men jag fick sluta med det för att hinna med allt annat.


Allt gott!

Kram Lisa


13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page