top of page

Mot byggingenjör - Maj del 1, 2023

För att jag är så långsam på att skriva bloggar har det blivit att när jag är påväg att fixa ut den så är de så långt bak i tiden så det inte längre är kul att skriva. Så nu ska jag försöka vara mer on time haha. När jag är i Australien ska jag försöka uppdatera mer, på något sätt, och iaf lägga upp mer bilder så man kan se vad som händer.


Vecka 1 i maj, 1-7 maj

Den första maj var jag hemma i Småland, tittade till morfar på hans födelsedag och firade mormor tidig födelsedag. Jag åkte tillbaka till Malmö på kvällen. På tisdagen var det tillbaka till skolan inför tenta på onsdagen. Det var en väldigt kort tenta, kryssfrågor, så den tog typ en timme att göra. Sedan gick vi till Slottsparken och satt på en brygga vid kanalen i solskenet. Caféet öppnade vid 11 och då gick vi och fikade där i Slottsparken. Jag jobbade mellan 13-15 och drog sedan hem och pausade lite. På kvällen träffades klassen på takterassen här hemma och lite senare kom Robert och några av hans kompisar också dit. När solen gick ner gick vi ner till oss och de stannade till typ 11. Det var väldigt trevligt!


På torsdagen var det dags för resa! Jag och mamma var på en weekendresa i Hameln i Tyskland. Vi åkte bussresa så jag sov mest hela tiden haha. Vi möttes möttes i Malmö på torsdagsmorgonen och åkte buss ner till Hameln under dagen. På kvällen när vi kom ner gick vi en runda på stan innan vi åt kvällsmat på hotellet. Jag åt sparris och schnitzel.


På fredagen var vi på stadsvandring med bussguiden innan vi hade några timmar fri tid då vi fikade på ett cafe och shoppade lite. Jag köpte en klänning och n bok om råttfångaren i Hameln på tyska. Vi köpte med oss en macka innan vi gick till hotellet och vilade lite innan vi skulle ut på kvällsutflykt med bussen. Vi åkte till en lite större stad, Hildesheim och gick en liten rundvandring där innan vi åt middag tillsammans. Det var trerätters och jag orkade inte äta upp någon av dem, men det var riktigt gott!


På lördagen åkte vi från hotellet på morgonen och började med en flodkryssning på Weser. Det var riktigt fint väder och vi satt och solade på däck, jag sov lite också. Vi gick i land i Bodenwerder och åt lunch innan vi åkte buss kring landskapet och stannade bland annat i Polle. När vi kom hem så var det dags för kvällsmat. Jag och mamma köpte currywurst och gick till hotellet och åt den.


På söndagen åkte vi mot Sverige igen, sov och åt haha. Det var en riktigt trevlig liten trip! <3


Vecka 2 i maj, 8-14 maj

Tillbaka i skolan var det dags för mätteknik och vi hade vår andra mätningsövning i Beijers park. Det är ganska kul, men vi gjorde helfel denna gång och våra utsättningar diffade flera meter mot var de egentligen skulle varit…


På tisdagen var det första deltävlingen i Eurovision och jag och Robert kollade tillsammans med några av hans vänner. På onsdagen var det lång dag i skolan, jag var och kollade synen och köpte nya glasögon. På eftermiddagen var det kick off, med utbytesstudenterna på skolan. Vi är lite mindre än 100 st som ska åka utomlands nästa år. Jag har haft lite kontakt med en tjej som också ska till Sydney men tyvärr ska vi inte till samma skola så vi kommer bo typ en timme ifrån varandra väl där.

I skolan har vi fixat med beräkningar kring mättekniken och försökt få ihop vår projektplanering i den andra kursen. Den har vi hållit på med sen i mars och nu ska den bli klar… Det är inte så mycket kvar men vi har lämnat endel småfix. Den ska in på tisdag nästa vecka, men de ska nog gå bra. På torsdagen åkte mitt kompisgäng från klassen på en liten minitur till Körsbärsdalen i Veberöd.


Jag fick också tillbaka min ansökan i veckan så nu kan jag börja söka visum och fixa det sista. Jag har börjat kolla på visumansökan och den är verkligen utförlig. Jag ska försöka få in den så snart so möjligt nu så det inte blir några problem med det.


I fredags åkte jag och Robert till Småland för att fira Jacob som fyllde 25 igår, lördag.


Allt gott!


Kram Lisa

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page