top of page

Mot byggingenjör: November 2022

November är här och hösten i Malmö också. Som på många andra ställen var hösten i Malmö mild men det är över förväntningarna. Det har knappt varit kallt. (Detta skrevs innan december o sen har de minsann varit kallt haha)


1-6 nov (tis-sön)

Jag jobbade tisdag och onsdag i receptionen jag var på i somras. Det var typ lika lugnt nu som då så jag hann tentaplugga lite samtidigt. På tisdagen fick jag den galna nyheten att jag har blivit nominerad för att få åka på utbyte till Sydney nästa höst. Jag sökte i oktober via universitetet och i november fick jag besked att de nominerat mig till platsen de har på Western Sydney University. Det betyder i princip att jag får åka till Australien nästa år men det är ännu inte helt spikat då man också måste söka till värduniversitetet och bli antagen där. Men det borde inte vara några problem att bli det. Så jag och Robert firade med bakelser på kvällen. På fredagen var vi ett kompisgäng från klassen ute och firade en av killarna. Vi tentafirade lite också eftersom vi skrev mattetenta på morgonen. Jag har fått tillbaka resultat på det nu och är godkänd! På lördagen hade Robert och hans roomie halloweenfest och några av mina kompisar kom också. Det var superroligt!


7-13

Måndagen var filmkväll i Lund. Vi tittade på The prestige som är en riktigt bra film. Veckan övrigt var ganska lugn. Äntligen började kören med luciaövningar och det var starten på julperioden för mig. Så mysigt att få sjunga luciasånger igen. I år har jag lurat med Robert för att det var så få killar som anmält sig. På lördagen var jag och Robert i Lund och tittade på Alla känner Ankan. På söndagen åkte jag hemhem och firade farsdag.


14-20

Jag var hos mormor och morfar lite på måndagen innan jag åkte tillbaka till Malmö på kvällen. Jag och Robert var på IKEA på tisdagen och på torsdagen var vi och Lundagänget på Var glad spexet i Lund. På fredagen var det labb i skolan och det var kallt! Vi skulle mäta trafikbuller utmed en väg nära centralen. Familjen kom ner på fredagen och jag och Jacob var på resturang på kvällen medan päronen var på GES. Vi var på Emporia på lördagen och fikade lite innan de åkte hem innan snöyran. Jag och Robert var på eklektisk jazz på Babel på kvällen och det var förvånadsvärt bra.


21-27

Denna vecka fortsatte det med musiken. Tisdag och onsdag var vi och lyssnade på Roberts vänner som hade elevkonsert på musikhögskolan. Jag jobbade också på onsdagen på ett nytt uppdrag via bemanningsföretaget jag jobbar på. Det var ett lagerjobb och det var ganska roligt förutom den långa pendlingstiden. På torsdagen var det luciakör och det var första gången Robert var med. På fredagen var vi på rockkonsert med några av Roberts kompisar. Lördagen bjöd på lussekattsbak och pepparkakshus med mitt Lundagäng och det blev söta små hus. Robert o jag hade kokat egen buljong under dagen också så vi åt ramen på kvällen. Söndagen var en lugn dag med lite glögghäng hos en klasskompis. VI tog sedan alla en promenad tillsammans och gick och handlade.


28-30

Jag har julpysslat lite och på tisdagen var jag på ett första intromöte kring utbyte. Vi fick inte så mycket information eftersom det inte finns så mycket info att ge än. Det kommer mer till våren, men vi fick iallafall se de andra som ska på utbyte från vår fakultet. Jag är den enda byggingenjörsstudenten. Jag fick också den glada nyheten att jag blivit tilldelat ett stipendie jag sökt för goda studieresultat. Det blir ett tacksamt tillägg till mitt sparande inför utbytet!


November har varit mysig och ganska lugn. Vi har haft många grupparbeten och det var varit superkul. Däremot har väl kanske motivationen för att plugga teori till tentan varit mindre. Men det är två och en halv vecka kvar så får försöka att kämpa på. Vi har tenta innan jul i år och min grupp ska också försöka få gjort så mycket som möjligt av grupparbetena innan jull så vi kan va lite lediga under och efter jul.


Jag är så taggad på att gå in i december! Det är mycket roligt och mysigt som händer framöver och jag är spänd på att få avsluta detta året och börja ett nytt. Det känns som det är mycket spännande den närmsta framtiden!


Allt gott! Kram Lisa

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page