top of page

Mot byggingenjör: September 2022

Uppdaterat: 5 nov. 2022

Fy bubblan vad tiden går!


September är slut o jag har inte hunnit med ett enda inlägg. Skolan började intensivt direkt o efter det har de bara rullat på. I höst löser jag Analys B, som är matte, och byggnaden som system som är en stor kurs där vi går igenom fler delar av huset och får ihop det till ett. Vi har börjat med konstruktion och kommer sedan fortsätta med VVS och energiberäkningar. Intensiva men roliga kurser! Förutom plugget har jag några universitetsuppdrag. Jag har varit SI-ledare för ett pass varje vecka. Det har jag dock slutat med nu för jag hann verkligen inte med allt som jag tagit på mig. Jag har lätt för att vilja för mycket och ibland orkar jag inte med allt.


Så nu lite till vad jag har gjort, förutom plugget då.


29 aug - 4 sept

Första helgen var jag ute med några klasskompisar och Robert. På fredagen var det barhäng och på lördagen var det en gatufest. Robert spelade på kvällen och jag hängde med klasskompisar innan vi gick o kollade på Roberts band.


5-11 sept

Veckan efter var jag i Lund och kollade på den nya sagan om ringen serien med Lundagänget. Jag och Robert var på bio och såg där kräftorna sjunger. En riktigt bra film! På helgen skulle jag åkt till Jönköping för o gå på en minifestival men jag blev sjuk istället så låg utslagen.


12-18 sept

Helgen vecka 37 var jag på Emporia och shoppade med Anja och senare på kvällen var vi på kulturnatten i Lund tillsammans med de andra i gänget. På söndagen hade klassen lite speleftermiddag.


19-25 sept

Vecka 38 var det TS-fikan på onsdagen Det var ett fakultetsmingel för studenter, lärare och företag. Jag tillsammans med två andra i klassen representerade byggingenjörerna. Det var superkul! På fredagen var jag, Robert och Kriss på bio och såg den gamla Avatarfilmen. Den va såå bra. Har sett den innan men denna gång va de på bio med 4D så säterna rörde sig och de blåste i salongen. Riktig upplevelse.


På lördagen åkte jag till Jönköping för att träffa mitt högstadiegäng. Det var så längesen vi alla sågs samtidigt. 4,5 år fick vi det till. Men det var riktigt mysigt. Vi sov över hos Ida och jag tog bussen tillbaka till Malmö på kvällen.

26 sept - 2 okt

Jag och Robert var och spelade biljard i veckan och på helgen var jag i Lund på lördagen och spelade spel, kollade serie och jag och Aina pluggade lite på kvällen.


På söndagen gjorde jag och Robert en utflykt till Österlen! Vi var på Äppelmarknad i Kivik. På vägen dit hittade vi en liten chokladfabrik där vi stannade och tog en snabb fika innan vi åkte till marknaden. Väl där gick vi runt bland de olika stånden och köpte på oss en hel del saker. Vi hann också med en runda till Kiviks musteri innan vi åkte till Åhus och åt middag och sedan hälsade vi på en kompis till Robert på folkhögskolan han gått på. Sedan åkte vi trötta hem!


Förutom alla engångssaker så har ju kören börjat igen vilket är superkul. Jag och Elin har varit duktiga och cyklat till skolan många dagar. Här kommer lite bilder jag inte minns när de hände till längre. Jag har målat mitt hörlursfodral. Jag och Robert gjorde strutsbiffar. Soluppgång från mitt fönster är fortfarande en älskvärd syn.


Allt gott!


Kram Lisa21 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 Comments


Hej Lisa! Maten på bilden 29 aug-4 sept kräver sin förklaring. Det är inte riktigt likt det du brukar äta tycker jag 😄 Har ni ätit eller skall ni äta det 😝 Kram Bitten 😍

Like
Lisa Svensson
Lisa Svensson
Oct 13, 2022
Replying to

Haha ja det var en speciell maträtt. Vi beställde de på gatufestivalen. Det var friterad fisk med kall bönröra och matbanan (plantain). Det var godare än de såg ut, speciellt fisken och plantainen. Kall bönröra var väl kanske inte min favorit. Kram på dig!

Like
Inlägg: Blog2 Post
bottom of page