top of page

Sommar 2023 - Juni och början av juli. Sommar i Sverige.

Hej!


Min del av den svenska sommaren är redan slut för i år och den va proppfull med roliga saker. Jag drar allt i ett långt svep för att sedan kunna dedikera bloggen till Australien de kommande månaderna. :)


Juni

Juni och sommarlovet, rivstartades med en bussresa upp till Bohuslän med Robert. Det var en kort men trevlig visit. Helgen 3-4 juni var det sommarfest hos Jacke i klassen. Och den 4e gick jag, Kriss och Wojtek på Malmö Opera och såg Prisoner of the State. På nationaldagen, tisdag, tog jag och Robert buss nummer 6 till ändstation i Klagshamn och gick till en liten mysig restaurang som låg lite ute på landsbygden.


Den fredagen tog jag buss mot Hamburg och efter ett byte vidare mot Amsterdam för att på lördagsmorgonen möta upp Matilda där. Vi turistade lite i staden under dagen, åkte båt på kanalen och åt god mat. På kvällen åkte vi ut till vårt hotell som låg nära arenan där vi skulle på Hans Zimmer live. Det var en riktig show! Superbra. Vi flög till Göteborg på söndagen.


Därifrån tog jag tåget upp till Stockholm för att hälsa på släktingar. Tåget blev försenat men kom fram tillslut. Där stannade jag till tisdagkväll och tog det lugnt. Badade i havet och hade det gött. Det blev nattåg hem till Malmö och det var förvånansvärt mysigt.


Väl hemma igen, den 14e juni, träffade jag Anna. från Danmark på lunch och på kvällen träffade jag Elin och Alex från skolan på lite drinkar vid Möllan, Robert kom också med. På torsdagen var jag och Robert nere på stan under dagen innan jag tåg cykeln på tåget mot Lund och Halmstad. Helgen 15-18 juni var jag med Lundagänget i mormors stuga i Halmstad och semestrade. Vi var på stranden, spelade minigolf, gick ut och åt och tog det i största allmänhet väldigt lugnt. Det var trevligt att ses innan alla sprittrades under sommaren och hösten då vi ska resa och plugga på olika håll.


Robert kom upp på söndagskvällen och på måndagen kom familjen också och vi åkte till Liseberg och var där hela långa dan. Det blev mycket åkande och det var superkul! Sedan följde jag med familjen till Småland där jag var till torsdagen. Under tisdagen hade jag CAD kurs på datorn, men de var ingen hemma ändå.


Tillbaks i Malmö var det dags för midsommarförberedelser. Vi firade på fredagen hos oss med Roberts kompiskrets och jag fixade en megatårta. Vi hade förberett lekar och på kvällen hade vi knytis. Det var inget nådigt buffébord som dukades upp, alla hade med sig så mycket godsaker! Det mest imponerande med kvällen var att vi fick plats 17 sittande i vårt vardagsrum. Alla som varit där vet att det är ganska trångt med grejer där. Alla fick inte bordsplats men alla kunde sitta med en tallrik i knäet. Det blev fest till småtimmarna och på lördagen var det segstart. Det var först lite städning och sedan en brakfrukost på rester. Sedan bar det ner mot Västra hamnen för badhäng. Lunchen blev fika och middagen blev hamburgare på Möllan. Söndagen bjöd än en gång på fika till lunch och sedan blev det packning och nap innan jag mötte upp Kriss på stan för att äta middag. Vi tog en promenad runt stan och när jag lämpat av honom på stationen cyklade jag ner till Västra hamnen för ett sista dopp.


På måndagen 26e juni tog jag och Robert en lugn morgon med det sista av packningen, det var sista dagen i Malmö så jag behövde ha med allt jag kanske skulle behöva i Australien. Vi tog en brunch på Brunchoteket och sedan proppade vi bilen full med saker och drog mot Småland. På tisdagen var vi på Sagomuseet, åt lunch på Gästgivaregården och fikade med Jacob. Jag följde med mamma och mormor och hälsade på farmor. På kvällen tittade vi på Allsång hos mormor. På onsdagen åkte jag och Robert mot Bolmen för att äta på Tiraholms fisk. Vi passade också på att se några av Sagobygdens ställen. Och vi hälsade på farmor! Robert åkte vidare på torsdagen men jag stannade hemma till söndagen. Träffade några tejekompisar från högstadiet, var hos farmor och hos mormor, och bara chillade hemma. Åt ute med Jacob och så åkte vi till Herrgårdstoppen och köpte massa godis.


Juli

På söndagen, 2 juli, följde hela familjen med och vinkade av mig på tågstationen och efter ett tårfyllt adjö följde jag efter Robert till Göteborg och träffade Jin en snabb sväng. Sedan mötte jag upp Robert och hans kompisgäng på Liseberg. Åkte två bergochdalbanor i regnet och sent på kvällen körde vi mot Orust där vi skulle få sova hos en kompis. På måndagen åkte vi till Uddevalla för att hälsa på Roberts släkting och sedan åkte vi mot Tossene där vårt vandrarhem för natten låg. Vi träffade fler släktingar och fick en ordentlig rundtur utmed kusten vid Hunnebostrand och ner mot Smögen. Tisdagen gick till att åka runt lite på landsbygden och sedan tog vi en tripp till Havets hus i Lysekil som är ett akvarium. Sedan åkte vi till Uddevalla igen för att träffa fler vänner. Det blev att vi bowlade för att vädret var dåligt och sedan sov vi över hos dem. På onsdagen badade vi innan vi åkte till Grebbestad för att fika med några andra kompisar. (Som ni märker var våra två semesterveckor mest att hälsa på alla vi nånsin hann med haha) Hitta förresten livets fotpall på Sportshopen.


På onsdagkväll, 5 juli, kom vi äntligen fram till Bullaren och där var vi sedan fram till lördag. Vi åt lunch ute på torsdagen och lagade mat till Roberts släkt i Bullarn på kvällen. På fredagen åkte vi och kolla på hällristningar och lunchade i Grebbestad för det var fint väder och sedan blev vi bjudna på räkor på kvällen. På lördagen åkte vi till Stockholm för att jag flög därifrån i söndags. Vi stannade lite i Örebro och växlade pengar och vaccinerade oss. Vi åkte till vårt hotell vid Arlanda och åt kvällsmat där. På söndagen, 9juli, åt vi frukost och sedan åkte vi till flygplatsen. Det var ledsamt att säga hejdå men det kommer gå bra <3.


Sådär, det var sommaren i Sverige. Nu väntar en vinter och vår i Sydney, men det är en annan historia.


Allt gott!


Kram Lisa

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page